2020. évi 5 napos kurzusaink

A Culinarium 2020.-ban négy féle 5-napos gasztrokalandot kínál: a "Strand & Konyha főzőkurzust", azoknak ajánljuk, akik többet szeretnének főzni, a klasszikus "Toszkán kóstolót", akik szeretnének öt nap aktív kulináris és kultúrális kirándulást, a "Rövid Vegán" kurzusunkat Steiner Kristóffal, aki megtanulnák a 4 közös főzés alatt, micsoda csodák születnek a zöldségek, gyümölcsök és a fűszerek párosításaiból, valamint az "Őszi bor és szarvasgomba kurzusunkat" ami a toszkán borvilág és a szarvasgomba kedvelőinek szól.

Ezek a kalandok mindig hétfőtől-péntekig tartanak, de mindig lehetőség nyílik arra, hogy felárért az utána levő hétvégén nálunk maradjatok, így egy 7-éjszakás pihenést és ittartózkodást  teremtve. 

Minden kalandunk "teljes ellátással" értendő: a reptéren várunk, és oda is viszünk vissza benneteket. Szállás a gyönyörű Apolloban, a tengerparton. Minden kurzushoz jár Culinarium kötény és persze a Culinarium oklevél!

Itt, kicsit tovább olvasva megtalálod mind az öt, 5-napos kurzusunk rövid összefoglalóját - részletes programokat szívesen küldünk PDF-ben, csak küldj egy rövid üzenetet az info@culinarium.hu címre.

5 napos "Strand & Konyha főzőkurzus" 

Ezen a kurzuson a konyhaművészeté a főszerep. A hétfői érkezés utáni 3 napon át, minden délelőttünk az alapanyagbeszerzésről és az azutáni főzésekről szól! Reggelente beszerezzük a főzéseinkhez szükséges alapanyagokat, egyik alkalommal a halpiacra látogatunk, majd második nap irány a helyi hentes, a harmadik alkalommal pedig beszerezzük a saját tésztánk előállításához szükséges alapanyagokat, amit majd persze profi felügyelet alatt készítünk el. Az alapanyagok beszerzése vagy elkészítése után, egy kis csobbanás a meleg tengerben, majd amikor már nem nagy a hőség, nekiállunk az Apollo konyhájában egy pompás vacsorát főzni. Ideális mindenkinek, aki pár sok új benyomással, barátsággal, de főleg sok új recepttel akar hazatérni! 

A kurzus tartalma:

  • 3 nagy közös főzés és ebéd/vacsora a főztünkből
  • 1 bor- és pezsgőkóstoló
  • piaclátogatás és kóstolás a livornoi piacon
  • kézmüves hentes látogatása - sonkaműhely kóstolással
  • tészta workshop
  • minden nap ebéd a tengerparton
  • minden nap bőséges Culinarium büféreggeli és vacsora a főztünkből
  • minden nap prosecco / aperolspritz / bor / ásványvíz 
  • szállás a gyönyörű Apolloban, kétágyas szobában, igény esetén, felárral, egyágyasban

Kurzusdíj: € 850.-

Időpont: 2020.08.31 - 09.04

 

5 napos "Toszkán Kóstoló" 

Ez a gasztrokalandunk 5 nap alatt egy izgalmas, átfogó betekintést, egyfajta "kóstolót" ad Toszkánából, persze főleg a toszkán gasztronómiából. Együtt főzünk, kirándulunk, kóstolgatunk. Ez a kaland annak ideális, aki pár nap olasz életérzést akar magába szívni, jó társaságban. Ne feledd, lehetőség van hosszabításra, töltsd még nálunk a hétvégét és önállóan fedezd fel Firenzét, CinqieTerrét, Luccát, vagy csak pihenj, sétálj, napozz a tengerparton. 

A kurzus tartalma:

  • 2 nagy közös főzés és ebéd/vacsora a főztünkből
  • 1 bor- és pezsgökóstoló
  • 1 sajtüzem látogatás+sajtműhely, ahol saját pecorino sajtodat készíted
  • 1 piaclátogatás és kóstolás a livornoi piacon
  • városnézés Pisaban és Volterrában
  • minden nap bőséges Culinarium büféreggeli, ebéd és vacsora
  • minden nap prosecco / aperolspritz / bor / ásványvíz  
  • szállás a gyönyörű Apolloban, kétágyas szobában, igény esetén, felárral, egyágyasban
  • minden transfer

Kursdíj: € 850.-

Időpontok:

2020.04.06 - 04.10.

2020.05.18 - 05.22.

5 napos "Vegán Kóstoló" Steiner Kristóffal 

Erre a gasztrokalandra szeretettel várunk minden vegán, Toszkánát kedvelő, vagy még csak lélekben vegán, de a téma és életfilozófia iránt érdeklődőt! Ha energiával töltenéd fel tested-lelked e nyári héten, akkor ez a program Neked szól!

Kristóf tudása és karizmája, a Culinarium profizmusa, az olasz mentalitás, a nyári nap melege, a zöldségek, gyümölcsök íze és illata mind segít Neked, hogy az idei nyaralásod felejthetetlen legyen!

A kurzus tartalma:

  • 3 közös kreatív konyhaműhely Steiner Kristóffal
  • 1 tésztaműhely, ahol kézműves tésztát készítünk
  • 1 piaclátogatás a Livornói piacon
  • 2-3 városnézés (Lucca vagy Pisa és Livorno)
  • minden nap bőséges vegán Culinarium büféreggeli
  • 3 ebéd / 3 vacsora
  • minden nap prosecco / aperolspritz / bor / ásványvíz / tea / kávé
  • szállás a gyönyörű Apolloban, kétágyas szobában, felárral: egyágyasban
  • minden helyi transzfer

Kurzusdíj: € 980.-

Időpont:

2020.06.01 - 06.05

 

5 napos "Őszi bor- és szarvasgomba kurzus" 

Ősszel, mikor rövidebbek lesznek a nappalok, de még szépen tartják a kövek a meleget az arany naplementéig, nálunk a bor és a szarvasgomba kapja a főszerepet. Ennek a titokzatos, gyakran csillagászati áron kereskedett ínyencségnek az egyik fellegvára Toszkána. Ezen az ötnapos kurzuson kutyákkal keressük a szarvasgombát az erdőben. Olaszország egyik legnevesebb tésztagyárát látogatjuk, hentesnél sonkát érleltetünk, olívaolajat kóstolunk, na és persze a szüret idején borászatokat látogatunk Bolgheriben, az európai bor egyik legkiemeltebb helyszínén!

A kurzus tartalma:

  • szarvasgomba keresés kutyákkal
  • szarvasgomba oktatás
  • sokfogásos szarvasgomba ebéd
  • közös szarvasgomba témájú menü elkészítése
  • borkóstolások Chianti- vagy Bolgheri pincészeteiben
  • minden nap bőséges Culinarium büféreggeli
  • 3 ebéd / 3 vacsora
  • minden nap prosecco / aperolspritz / bor / ásványvíz / tea
  • szállás a gyönyörű Apolloban, kétágyas szobában, felárral: egyágyasban
  • minden helyi transzfer

Kurzusdíj: € 980.-

Időpontok:

2020.10.19 - 10.23

2020.10.26 - 10.31