2021. évi 5 napos kurzusaink
A Culinarium 2021.-ben négy féle 5-napos gasztrokalandot kínál: a "Strand & Konyha főzőkurzust", azoknak ajánljuk, akik többet szeretnének főzni, a klasszikus "Toszkán kóstolót", akik szeretnének öt nap aktív kulináris és kultúrális kirándulást, a "Rövid Vegán" kurzusunkat Steiner Kristóffal, aki megtanulnák a 4 közös főzés alatt, micsoda csodák születnek a zöldségek, gyümölcsök és a fűszerek párosításaiból, valamint az "Őszi bor és szarvasgomba kurzusunkat" ami a toszkán borvilág és a szarvasgomba kedvelőinek szól.
Ezek a kalandok mindig hétfőtől-péntekig tartanak, de mindig lehetőség nyílik arra, hogy felárért (€55.- per fő per éjszaka) az utána levő hétvégén nálunk maradjatok, így egy 7-éjszakás pihenést és ittartózkodást teremtve.
Minden kalandunk "teljes ellátással" értendő: a reptéren várunk, és oda is viszünk vissza benneteket. Szállás a gyönyörű Apolloban, a tengerparton. Minden kurzushoz jár Culinarium kötény és persze a Culinarium oklevél!
Itt, kicsit tovább olvasva megtalálod mind az öt, 5-napos kurzusunk rövid összefoglalóját - részletes programokat szívesen küldünk PDF-ben, csak küldj egy rövid üzenetet az info@culinarium.hu címre.
5 napos "Strand & Konyha főzőkurzus"
Ezen a kurzuson a konyhaművészeté a főszerep. A hétfői érkezés utáni 3 napon át, minden délelőttünk az alapanyagbeszerzésről és az azutáni főzésekről szól! Reggelente beszerezzük a főzéseinkhez szükséges alapanyagokat, egyik alkalommal a halpiacra látogatunk, majd második nap irány a helyi hentes, a harmadik alkalommal pedig beszerezzük a saját tésztánk előállításához szükséges alapanyagokat, amit majd persze profi felügyelet alatt készítünk el. Az alapanyagok beszerzése vagy elkészítése után, egy kis csobbanás a meleg tengerben, majd amikor már nem nagy a hőség, nekiállunk az Apollo konyhájában egy pompás vacsorát főzni. Ideális mindenkinek, aki pár sok új benyomással, barátsággal, de főleg sok új recepttel akar hazatérni!
A kurzus tartalma:
- 3 nagy közös főzés és ebéd/vacsora a főztünkből
- 1 bor- és pezsgőkóstoló
- piaclátogatás és kóstolás a livornoi piacon
- kézmüves hentes látogatása - sonkaműhely kóstolással
- tészta workshop
- minden nap ebéd a tengerparton
- minden nap bőséges Culinarium büféreggeli és vacsora a főztünkből
- minden nap prosecco / aperolspritz / bor / ásványvíz
- szállás a gyönyörű Apolloban, kétágyas szobában, igény esetén, felárral, egyágyasban
Kurzusdíj: € 850.-
Szabad időpontok:
2021.augusztus 30 - szeptember 03
2021.szeptember 06 - 10
5 napos "Toszkán Kóstoló"
Ez a gasztrokalandunk 5 nap alatt egy izgalmas, átfogó betekintést, egyfajta "kóstolót" ad Toszkánából, persze főleg a toszkán gasztronómiából. Együtt főzünk, kirándulunk, kóstolgatunk. Ez a kaland annak ideális, aki pár nap olasz életérzést akar magába szívni, jó társaságban. Ne feledd, lehetőség van hosszabításra, töltsd még nálunk a hétvégét és önállóan fedezd fel Firenzét, CinqieTerrét, Luccát, vagy csak pihenj, sétálj, napozz a tengerparton.
A kurzus tartalma:
- 2 nagy közös főzés és ebéd/vacsora a főztünkből
- 1 bor- és pezsgökóstoló
- 1 sajtüzem látogatás+sajtműhely, ahol saját pecorino sajtodat készíted
- 1 piaclátogatás és kóstolás a livornoi piacon
- városnézés Pisaban és Volterrában
- minden nap bőséges Culinarium büféreggeli, ebéd és vacsora
- minden nap prosecco / aperolspritz / bor / ásványvíz
- szállás a gyönyörű Apolloban, kétágyas szobában, igény esetén, felárral, egyágyasban
- minden transfer
Kursdíj: € 850.-
Időpontok:
2021.május 03 - 07
2021.május 10 - 14
2021.május 31 - június 04
2021.szeptember 13 - 17
5 napos "Vegán Kóstoló" Steiner Kristóffal
Erre a gasztrokalandra szeretettel várunk minden vegán, Toszkánát kedvelő, vagy még csak lélekben vegán, de a téma és életfilozófia iránt érdeklődőt! Ha energiával töltenéd fel tested-lelked e nyári héten, akkor ez a program Neked szól!
Kristóf tudása és karizmája, a Culinarium profizmusa, az olasz mentalitás, a nyári nap melege, a zöldségek, gyümölcsök íze és illata mind segít Neked, hogy az idei nyaralásod felejthetetlen legyen!
A kurzus tartalma:
- 4 közös kreatív konyhaműhely Steiner Kristóffal
- 1 tésztaműhely, ahol kézműves tésztát készítünk
- 1 piaclátogatás a Livornói piacon
- 2 városnézés (Lucca vagy Pisa és Livorno)
- minden nap bőséges vegán Culinarium büféreggeli
- 3 ebéd / 3 vacsora
- minden nap prosecco / aperolspritz / bor / ásványvíz / tea / kávé
- szállás a gyönyörű Apolloban, kétágyas szobában, felárral: egyágyasban
- minden helyi transzfer
Kurzusdíj: € 1190.-
Időpont:
2021.június 07 - 11
5 napos "Őszi bor- és szarvasgomba kurzus"
Ősszel, mikor rövidebbek lesznek a nappalok, de még szépen tartják a kövek a meleget az arany naplementéig, nálunk a bor és a szarvasgomba kapja a főszerepet. Ennek a titokzatos, gyakran csillagászati áron kereskedett ínyencségnek az egyik fellegvára Toszkána. Ezen az ötnapos kurzuson kutyákkal keressük a szarvasgombát az erdőben. Olaszország egyik legnevesebb tésztagyárát látogatjuk, hentesnél sonkát érleltetünk, olívaolajat kóstolunk, na és persze a szüret idején borászatokat látogatunk Bolgheriben, az európai bor egyik legkiemeltebb helyszínén!
A kurzus tartalma:
- szarvasgomba keresés kutyákkal
- szarvasgomba oktatás
- sokfogásos szarvasgomba ebéd
- közös szarvasgomba témájú menü elkészítése
- borkóstolások Chianti- vagy Bolgheri pincészeteiben
- minden nap bőséges Culinarium büféreggeli
- 3 ebéd / 3 vacsora
- minden nap prosecco / aperolspritz / bor / ásványvíz / tea
- szállás a gyönyörű Apolloban, kétágyas szobában, felárral: egyágyasban
- minden helyi transzfer
Kurzusdíj: € 980.-
Időpontok:
2021.szept 27 - október 01
2020.október 18 - 22