Toszkán bortúra

 

4 napos bortúra a Chianti- és a Bolgheri vidéken. 

2018.05.16 - 05.21.

2018.09.26 - 10.01.

2018-ban 2 alkalommal a bor kapja nálunk a főszerepet. Ezt a 4 napos túrát kimondottan a borkedvelőknek hoztuk létre. Bár a bor minden Culinarium kurzus szerves része, -talán a gyerekkurzusok kivételével-, de most itt, ebben a pár napban kimondottan a toszkán bor játssza a főszerepet. Két klasszikus helyet látogatunk meg, a Chianti Classico szülőhazáját, Firenzétől délre és persze Bolgherit, ahol az úgynevezett "Supertuscan" csúcsborok születnek.

Egy harmadik borvidékre is ellátogatunk "bónuszként" ahol a díjazott fehér- és rozé borok mellett izgalmas párlatokat is kóstolunk. Ebbe a 4 napba minden földi jót belesürítünk. A kóstolások mellett még számos kaland vár Rátok. Dzsip-túrázunk a carrarai márványhegyeken, jobbnál- jobb ételeket eszünk, izgalmas trattoriákban, felfedezve a toszkán régió sajátosságait.

Ha jóllaktunk és jót ittunk, a kultúra sem fog hiányozni a programunkból; felfedezzük Pisát, Luccát, gasztrobarangolunk Firenzében. Mindezt új barátok társaságában, sok nevetéssel, jó beszélgetésekkel. 

A kurzus tartalma:

  • látogatás és kóstolás 5 neves borászatban
  • interaktív gasztrotúra Firenzében
  • 4x4-es túra a Carrarai márványbányákban
  • városnézés Luccában, Pisában
  • minden nap bőséges Culinarium büféregeli
  • minden nap prosecco / aperolspritz / bor / ásványvíz 
  • 4 ebéd különleges helyeken 
  • 4 kulináris vacsora kiválasztott vendéglőkben 
  • szállás a gyönyörű Apolloban, kétágyas szobában, igény esetén, felárral, egyágyasban
  • minden helyi transzfer

Kurzusdíj: € 850 / fő